Workshop over meditatie en liefde


Workshop over meditatie en liefde

Er is nog geen volgende datum voor deze workshop gepland. Als je mijn nieuwsbrief volgt, krijg je tijdig bericht erover.

Deze workshop gaat over de spirituele visie op de geest en de werkelijkheid. Die visie zegt dat we in onze jeugd een zelfbeeld aanleren dat niet overeenkomt met wie we werkelijk zijn. Dit zelfbeeld bevindt zich uitsluitend in onze manier van denken en voelen over onszelf en over de werkelijkheid om ons heen. De kern van deze misvatting is het gevoel dat wij onvolmaakt zijn, niet goed genoeg of zelfs slecht en mislukt. Dat gevoel proberen we weer toe te dekken met liefde en erkenning van anderen. En dat maakt dat we ons mislukt of afgewezen voelen als die toedekking stagneert, bijvoorbeeld als een relatie stukloopt of als we te lang alleen zijn.

Meditatie

Met de juiste vormen van meditatie kun je dit hele ego-mechanisme leren herkennen, en je ervan bevrijden door je identificatie ermee los te laten. Het bijzondere is dat dat pas lukt als je elke veroordeling van jezelf of anderen herkent als een gedachte die niet echt waar is, en je verzet tegen pijnlijke emoties opgeeft. Meditatie is dus eigenlijk een vorm van oefenen in een heldere manier van kijken naar de werkelijkheid. Van daaruit ontwikkelt zich geleidelijk een onvoorwaardelijke liefde voor alles en iedereen. Dat is onze fundamentele staat van Zijn die soms goddelijk genoemd wordt, soms boeddha-natuur of non-duale essentie.

Liefde

Tijdens deze workshop leer je de meest essentiële vorm van meditatie: het kijken naar je gedachten en gevoelens zonder erin te verdwijnen. Je krijgt uitleg over deze spirituele visie, en je leert met praktische oefeningen hoe je deze manier van kijken kunt gebruiken in je dagelijkse leven, en hoe ze in moeilijke situaties kan helpen om liefdevol en vriendelijk te blijven voor jezelf en je omstandigheden. Er is ook ruimte voor het stellen van vragen.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wel eens last heeft van zelf-afwijzing en beknellende emoties en geïnteresseerd is in een praktische methode om je ervan te bevrijden. Het is tevens een kennismaking met de manier van werken in de jaarcursussen en retraites die ik elk jaar geef.

Plaats en tijd:

Er is nog geen volgende workshop gepland.

Kosten:

De workshop kost 55,- euro, die je bij inschrijving op deze website kunt voldoen via iDEAL.