studiedag


Deze dag is speciaal voor psychotherapeuten, coaches en counselors, en gaat over hoe je het werk met je cliënten kunt verrijken met de spirituele visie op ons aangeleerde zelfbeeld (ego) en met spirituele methoden om de geest te leren doorzien. Het is dus een dag met theorie en praktijk. Er wordt voor deze cursus geen aanvangsniveau verlangd. Het niveau van de cursus komt overeen met dat van mijn boeken en mijn video's. Na afloop van de cursusdag ontvang je de notities van de presentaties via de mail thuis. Er wordt verder geen cursusmateriaal verstrekt of vereist.

Waar, wanneer en hoeveel:

 

De datum van de volgende studiedag is nog niet bekend; als je de nieuwsbrief volgt krijg je vanzelf bericht als het zover is.

De studiedag wordt gegeven in Centrum de Ruimte te Vierhouten op de Veluwe. Voor meer info over deze locatie kijk op http://www.centrumderuimte.nl. De dag begint om 10.00u en duurt tot uiterlijk 17.00u.

De studiedag kost 125,- euro (50,- inschrijfgeld en 75,- cursusgeld, vrij van BTW).
Inbegrepen: Koffie/thee/koek tijdens de pauzes, studiemateriaal (wordt na afloop toegezonden per mail), individuele support per mail.
Niet inbegrepen: lunch (zelf meebrengen of in de omgeving gaan lunchen)
Als je verder nog vragen hebt, kun je me mailen.

 

De inhoud

De volgende onderwerpen komen in de studiedag aan bod:

  1. Over de relatie tussen psychologie (werken aan een gezonder
    ego) en spiritualiteit (werken aan het overstijgen van je ego).
    Deze twee kunnen elkaar in de weg zitten maar ook ondersteunen. Wat maakt het verschil?
  2. Over het ontstaan en de structuur van ons aangeleerde zelfbeeld, over ego-patronen die tijdens de kindertijd ontstaan en ego-patronen die tijdens het leven als volwassene ontstaan. Bij die laatsten hoort ook het hulpverleners-patroon. Het is behulpzaam om je eigen hulpverleners-ego te doorzien zonder veroordeling of ontkenning ervan.
  3. Waar psychologie gericht is op het beëindigen van pijnlijke emoties en patronen, is spiritualiteit erop gericht deze te leren voelen zonder verzet en zelf-afwijzing, om zo je identificatie ermee te beëindigen. Wanneer en op welke wijze kun je een cliënt helpen het verzet tegen pijnlijke gevoelens op te geven en deze te verbinden met het oordeelvrije gewaarzijn? Wanneer kun je dat beter niet proberen?
  4. Aan psychotherapie en coaching wordt steeds meer de eis gesteld van resultaatgerichtheid en efficiency. En ook ons hulpverleners-ego wil graag resultaat zien. Hoe verhoudt dit zich tot de spirituele houding van vrede vinden in het hier en nu, en geluk niet langer te laten afhangen van voorwaarden waaraan eerst voldaan moet worden?
  5. Er is ruimte voor het inbrengen van vragen en praktijkvoorbeelden.

CRKBO_Instelling